«Γέφυρα» για τους Έλληνες startupper στην Βοστόνη «στήνει» το MITEF Greece, startupper.gr

Aug 24 • ARTICLES • 2860 Views • No Comments on «Γέφυρα» για τους Έλληνες startupper στην Βοστόνη «στήνει» το MITEF Greece, startupper.gr

Γιάννης Διονάτος, 18.08.2015

Μια σειρά από ενέργειες που αποβλέπουν στην ενίσχυση Ελλήνων startuppers προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε μέντορες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, επενδυτές, συνεργάτες και πελάτες στις ΗΠΑ, σχεδίασε και υλοποίησε τους τελευταίους μήνες στην Βοστόνη το MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece).

Όλα ξεκίνησαν από μια «ανοικτή» πρόσκληση του τελευταίου προς το δίκτυο Ελλήνων της Βοστόνης που εμπλέκονται άμεσα με τον τεχνολογικό τομέα, οι οποίοι και συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του MITEF στο Κέμπριτζ προκειμένου να συζητήσουν για την στρατηγική, το επίπεδο του ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα κ.ά. Εκεί, καταγράφηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για την στήριξη του εγχώριου startup οικοσυστήματος, γεγονός που οδήγησε σε μια οργανωμένη προσπάθεια «γνωριμίας» μεταξύ 50 Ελλήνων startuppers και αντίστοιχου αριθμού Ελληνοαμερικανών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και διοργάνωσαν από κοινού η δικηγορική εταιρεία Foley Lardner και το Ελληνικό Προξενείο στην Βοστόνη τον περασμένο Μάϊο.

mitef_boston_702x336

Οι Νίκος Μωραϊτάκης, CEO της Workable, Χρήστος Περάκης, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zoottle και Λούης Χατζής, Ιδρυτής της Onedisk παρουσίασαν την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα. Εν συνεχεία, ακολούθησε η διοργάνωση ενός διαγωνισμού για startups, στον οποίο αρκετοί κριτές και μέντορες της διαδικασίας προήλθαν από την αρχική ομάδα της Βοστόνης, βοηθώντας ταυτόχρονα στον προσδιορισμό και τον καθορισμό των 25 συμμετεχόντων στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Αυτοί, προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος σε μια καινούρια ενέργεια, που σχετίζεται με ένα εβδομαδιαίο διεθνές startup boot camp στο MIT τον περασμένο Ιούνιο.

Το εν λόγω πρόγραμμα, του οποίου ηγείται ο Δρ. Luis Perez-Breva (Συν-Διευθυντής των MIT Innovation Teams), υποστηρίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από το «The Hellenic Initiative», μια οργάνωση που δημιουργήθηκε ως… απάντηση στην ελληνική οικονομική κρίση, έτσι ώστε να συνεισφέρει στην διαδικασία της ανάκαμψης. Στα δε workshop περιλαμβάνονταν post-docs από το MIT, ενώ συμμετείχαν άτομα από την Κίνα, την Ινδία, την Πορτογαλία κ.ά. Όσο για την τελετή απονομής στους νικητές έλαβε χώρα την 1η Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου. Τον δε Σεπτέμβριο, οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσω Skype τις εταιρείες τους σε μια ομάδα από Αμερικανούς επενδυτές.

Περισσότερα>

Related Posts

Comments are closed.

« »