Ενίσχυση καινοτόμου επιχειρηματικότητας από το MITEF Greece, kathimerini.gr

Aug 13 • GREEK • 3130 Views • Comments Off on Ενίσχυση καινοτόμου επιχειρηματικότητας από το MITEF Greece, kathimerini.gr

ce7646a74c54cecf1c05442c71f02147_S

Η δικτύωση, η μεταφορά εμπειρίας από το εξωτερικό και η προβολή επιτυχημένων παραδειγμάτων που μπορούν να εμπνεύσουν, είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους θα κινηθούν κατ’ αρχάς οι δράσεις του MIT Enterprise Forum Greece, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε τον Αύγουστο, με σκοπό να ενισχύσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Οι ιδρυτές του, απόφοιτοι του ΜΙΤ, πιστεύουν ακράδαντα ότι η χώρα μας μπορεί μέχρι το 2021 να γίνει ένας κόμβος υψηλής τεχνολογίας με διεθνή απήχηση. Και αυτό γιατί πληροί την πιο σημαντική προϋπόθεση, αφού διαθέτει επιστήμονες εξαιρετικά υψηλής κατάρτισης, με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Την ταυτότητα και το όραμα του MIT Enterprise Forum Greece παρουσίασε ο πρόεδρός του Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην πρώτη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο οργανισμός. Το MIT Enterprise Forum Greece είναι το πιο πρόσφατο παράρτημα που απέκτησε η οργάνωση MIT Enterprise Forum, μια πρωτοβουλία του αμερικανικού ΜΙΤ, που διαθέτει ήδη παραρτήματα σε 27 κράτη, με στόχο τεχνολογίες που αναπτύσσονται τοπικά να φτάσουν πιο εύκολα και γρήγορα στην παγκόσμια αγορά. «Αντίστοιχα, το ελληνικό παράρτημα θα επιδιώξει να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί και στη χώρα μας το κατάλληλο οικοσύστημα, που θα εξυπηρετήσει αυτό τον στόχο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Με «όπλο» επίσης το παγκόσμιο δίκτυο του MIT Enterprise Forum, ο οργανισμός θα επιχειρήσει να διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση καινοτομιών στην υψηλή τεχνολογία, προσφέροντας σε πρώτη φάση στους επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από αυτές επιχειρηματικό know-how και περισσότερες δυνατότητες για συνεργασίες. «Σε δεύτερη φάση, θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε τις πιο αξιόλογες από αυτές τις προσπάθειες, βοηθώντας στην εξεύρεση κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Περισσότερα>

 

Related Posts

Comments are closed.

« »