Η πρόκληση της ρομποτικής, fortunegreece.com

Aug 13 • GREEK • 2576 Views • No Comments on Η πρόκληση της ρομποτικής, fortunegreece.com

18cb4412b3fd96d4c2c15944894f7ea5_L

Κείμενο: Βασίλης Σαμούρκας

Το MIT Enterprise Forum Greece παρουσίασε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την εκδήλωση The Robotic Evolution: From Fiction to Reality, σε μια ξεχωριστή βραδιά που προσέλκυσε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, το παρόν και κυρίως το μέλλον της ρομποτικής στη ζωή μας.

Κύριοι ομιλητές -στην αίθουσα αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού- τέσσερις ερευνητές που επιδιώκουν, πειραματίζονται και επιτυγχάνουν το νέο “ρομποτικό βήμα” της ψηφιακής μας εποχής.

Με περισσότερες από 2.200 εταιρείες ρομποτικής στον πλανήτη, οι οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται σε εκείνους που πραγματικά ενδιαφέρονται να εξελίξουν το χώρο είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Αυτό κατέδειξε στην παρουσίαση του ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, δρ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Το παράδοξο της παραγωγής φαίνεται από την οικονομική κατεύθυνση της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Με το 99% των προϊόντων ρομποτικής να στοχεύει στην οικιακή χρήση, το ποσοστό επί του συνόλου των παγκοσμίων εσόδων του χώρου αγγίζει μόλις το 1%. Γεγονός που καταδεικνύει, όπως επεσήμανε ο δρ. Παπαδόπουλος, ότι ακόμη και σήμερα οι πιο επικερδείς συμφωνίες είναι αυτές που πραγματοποιούνται με μεγάλες εταιρείες και επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Περισσότερα>

Related Posts

Comments are closed.

« »