Ξεκινά η ημιτελική φάση του MITEF Greece Startup Competition 2019

Mar 19 • ARTICLES, NEWS/BLOG • 302 Views • Comments Off on Ξεκινά η ημιτελική φάση του MITEF Greece Startup Competition 2019

Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα ακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους.

Ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου η διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα συμμετέχουν στον ημιτελικό γύρο του MITEF Greece Startup Competition 2019, του διεθνούς προγράμματος «επιτάχυνσης» που στοχεύει στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου οι ομάδες που επιλέχθηκαν και από τις δύο θεματικές ενότητες, το General Ttrack και το Energy & Mobility Track, του οποίου αποκλειστικός χορηγός είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα βρεθούν στο ALBA Graduate Business School.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν πληρούν τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομία, ικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες (business skills). Θα παρακολουθήσουν δωρεάν σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με μοναδικό περιεχόμενο προερχόμενο τόσο από το ΜΙΤ όσο και από επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Η θεματολογία των εργαστηρίων περιλαμβάνει πρακτικές παρουσίασης μιας επιχειρηματικής δράσης (pitching), νομικά θέματα, επικοινωνία, marketing, τεχνικές διαπραγμάτευσης, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Επιπλέον θα λάβουν έμπρακτη και εντατική καθοδήγηση (mentoring) από Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους προς τη διεθνή αγορά.

Στο τέλος του 3μηνου αυτού προγράμματος οι επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο τελικό γύρο (Ιούλιος 2019), όπου η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις νικήτριες ομάδες. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, οι οποίες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αλλά και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και έπαθλα από στρατηγικούς συνεργάτες όπως Ernst & Young (EY) και Korn Ferry, νομικές υπηρεσίες από το γραφείο Drakopoulos & Vassalakis κ.α.

Επιπλέον, θα λάβουν προβολή και αναγνώριση, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα και θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 ελληνικές startups, αλλά και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη, Η.Π.Α.

Source: http://www.fortunegreece.com/article/xekina-i-imiteliki-fasi-tou-mitef-greece-startup-competition-2019/

Related Posts

Comments are closed.

« »