Πρόκληση για το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο οι startups, kathimerini.gr

Nov 16 • GREEK • 3611 Views • No Comments on Πρόκληση για το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο οι startups, kathimerini.gr

start smart (157)

Κείμενο: Ιωάννα Φωτιάδη

«Φυσικά και θα επένδυα σε ελληνικό start up» απάντησε αφοπλιστικά η Ελληνοαμερικανίδα Marina Hatsopoulos, Angel Investor (επενδυτής) και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία Windystreet, στο πολυπληθές κοινό που συμμετείχε στο StartSmart Greece. Στην εν λόγω εκδήλωση, που διοργάνωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας το MIT Enterprise Forum, παρουσιάστηκαν μελέτες επιτυχημένων επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν ανοικτές συζητήσεις και παράλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. «Ας μη συγχέουμε τον ενθουσιασμό για μια επιχειρηματική ιδέα με το αγοραστικό ενδιαφέρον που μπορεί αυτή να εγείρει», ανέφερε στο νεανικό κοινό η κ. Hatsopoulos. «Μην ανησυχείτε, λοιπόν, μήπως κάποιος σας κλέψει την ιδέα, καθώς η διαδρομή από την ιδέα στην πώληση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας είναι μεγάλη». Η πίστη της, ωστόσο, στο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο παραμένει ακλόνητη. «Η επιχειρηματικότητα ενυπάρχει στο ελληνικό DNA», υποστηρίζει, «ελλείψει σαφών δομών οι Έλληνες έχουν μάθει να πιέζουν, να επιμένουν και να στοιχειοθετούν τη γνώμη τους, ποιότητες χρήσιμες στο κτίσιμο μιας εταιρείας».

Θα επένδυε, πράγματι, σε μια ελληνική νεοφυή επιχείρηση «που θα διέθετε μια δυνατή ομάδα και θα παρήγε ένα προϊόν, από το οποίο αποδεδειγμένα είχε ανάγκη η αγορά», λέει στην «Κ» η κ. Hatsopoulos, που επενδύει κατεξοχήν σε hardware. Συμβουλεύει τους φερέλπιδες επιχειρηματίες «να αναπτύσσουν την εταιρεία τους στην Ελλάδα, αλλά να έχουν και μια νόμιμη βάση στις ΗΠΑ» και να είναι προσεκτικοί κατά την επιλογή των συνεργατών τους. «Διαλέξτε χαρισματικά άτομα, όχι ανθρώπους “που κάνουν απλώς τη δουλειά τους”». «Αυτοσυγκράτηση», τέλος, συστήνει στους νεαρούς επιχειρηματίες στην έκθεσή τους στα Μέσα. «Η προβολή δεν είναι ο τελικός στόχος ενός start up, μην επαναπαύεστε!».

Περισσότερα>

 

Related Posts

Comments are closed.

« »