Σε εξέλιξη το MITEF Greece Startup Competition, fortunegreece.com

Mar 21 • ARTICLES • 2144 Views • No Comments on Σε εξέλιξη το MITEF Greece Startup Competition, fortunegreece.com

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3μηνο εντατικό πρόγραμμα mentoring και εργαστηρίων για τις 25 ομάδες, που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Οι ομάδες έχουν ήδη προχωρήσει σε συναντήσεις με τους μέντορες που τους έχουν ανατεθεί ενώ παράλληλα παρακολουθούν σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Φορολογικά, Νομικά θέματα, Perfect Pitch, Τεχνικές Διαπραγμάτευσης, Προσέγγιση Επενδυτών, Marketing & Επικοινωνία και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα εργαστήρια αυτά διεξάγονται από Έλληνες και διεθνείς στρατηγικούς συνεργάτες του MIT Enterprise Forum Greece, όπως οι δικηγορικές εταιρίες Ποταμίτης-Βεκρής και Foley & Lardner LLP, η EY, η Korn Ferry|Hay Group, η Plano & Simple, η marketing for tech κ.α.

Στα πλαίσια των στοχευμένων εργαστηρίων για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των 25 semifinalists, πραγματοποιήθηκε το εντατικό πρόγραμμα Perfect Pitch (8-15 Μαρτίου, 2016) σε συνεργασία με την Plano & Simple, συμβουλευτική εταιρία με έδρα τη Βοστόνη και εξειδίκευση στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματιών. Σκοπός των εργαστηρίων, που διεξήγαγε η Linda Plano, ήταν η συμβουλευτική καθοδήγηση των 25 ομάδων σχετικά με την τεχνική της παρουσίασης (pitching) των επιχειρηματικών τους ιδεών προς επενδυτές και πελάτες, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοσή τους. Η εκπαιδευτική μέθοδος της Linda Plano αναπτύσσει ένα σύστημα 10 ερωτήσεων στις οποίες θα πρέπει να απαντά κάθε σωστή παρουσίαση επιχειρηματικής πρότασης απέναντι σε ένα κοινό επενδυτών.

Περισσότερα>

Related Posts

Comments are closed.

« »