Τα χαρακτηριστικά ενός καλού αγγέλου επενδυτή, startupper.gr

Nov 16 • GREEK • 3681 Views • No Comments on Τα χαρακτηριστικά ενός καλού αγγέλου επενδυτή, startupper.gr

marina-hatsopoulos-702336

Βίντεο-συνέντευξη της Μαρίνας Χατσοπούλου στο Startupper.gr

Η Μαρίνα Χατσοπούλου είναι μία επιχειρηματίας και επενδυτικός «άγγελος» με ελληνο-αμερικανική καταγωγή. Βρέθηκε από την Βοστόνη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του StartSmart Conference που διοργάνωσε το MIT Enterprise Forum Greece.

Το 1994 ίδρυσε και χρηματοδότησε την Z Corporation, μία ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία εξαγοράστηκε το 2005. Έκτοτε έχει βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο πολλών εισηγμένων και startup εταιρειών και έχει επενδύσει σε αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως οι Levitronix Technologies, Cynosure και Dear Kate.

Μιλώντας στο EMEAstartups.com αναφέρει πως το κίνητρό της για να επενδύσει σε startup εταιρείες είναι η χαρά της δημιουργίας νέων πραγμάτων και η συνεργασία με ανθρώπους που έχουν την «σπίθα» να κάνουν τις καινοτόμες ιδέες τους να επιτύχουν.

“Όταν είσαι στο διοικητικό συμβούλιο μίας startup, πρέπει να ασχολείσαι ενεργά με αποφάσεις στις οποίες δεν συμμετέχεις σε μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ θα πρέπει να καταλαβαίνεις τις βασικές αρχές αυτού που φτιάχνει ο επιχειρηματίες, αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά ενός καλού επενδυτή, η Μαρίνα Χατσοπούλου τονίζει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να είναι υπομονετικός, να έχει βιώσει τον τρόπο ζωής μίας startup ώστε να αντιλαμβάνεται τα εμπόδια, και να έχει «αρκετά βαθιές τσέπες» ώστε να μπορεί να επιβιώσει στους επόμενους γύρους χρηματοδότησης της εταιρείας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ

Related Posts

Comments are closed.

« »