Το ΜΙΤ Enterprise Forum ψάχνει για startups στην Ελλάδα, capital.gr

Feb 20 • ARTICLES • 3281 Views • No Comments on Το ΜΙΤ Enterprise Forum ψάχνει για startups στην Ελλάδα, capital.gr

vicky221214

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου ελληνικές start ups από το χώρο της τεχνολογίας θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, ο οποίος διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το MIT Enterprise Forum Greece. Πέρα από το χρηματικό έπαθλο για το νικητή, ο διαγωνισμός ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο σε νέες καινοτόμες ιδέες για την είσοδο στην παγκόσμια κοινότητα νεοφυών επιχειρήσεων.

Το MITEF ξεκίνησε το 1978 ως κομμάτι του συλλόγου αποφοίτων του MIT. Σκοπός του ήταν να βοηθήσει αρχικά τους αποφοίτους του αμερικανικού τεχνολογικού ιδρύματος να μεταβούν από το ακαδημαϊκό περιβάλλον στον στίβο της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας. Η επιτυχία του αρχικού εγχειρήματος ήταν τέτοια που αρκετά χρόνια αργότερα μετεξελίχθηκε σε έναν οργανισμό ανοικτό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αρχικά εντός των ΗΠΑ και στη συνέχεια διεθνώς.

Το MITEF Global, με έδρα το Cambridge των ΗΠΑ , αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό δίκτυο τοπικών οργανισμών, ανοικτό σε όσους ασχολούνται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα. Στόχος του είναι να ενημερώσει, να συνδέσει και να εκπαιδεύσει επιχειρηματίες του χώρου της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να μετατρέψουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις ιδέες τους σε εταιρίες.  Αυτή τη στιγμή το δίκτυο έχει 25 κόμβους (Chapters) σε όλο τον κόσμο τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σύντομα σε πάνω από 30. Εδώ και μερικά χρόνια το MITEF Global, εξελίσσεται στην επιχειρηματική κοινότητα μέσω του περιοδικού Technology Review το οποίο ανήκει εξολοκλήρου στο MIT και καλύπτει το διεθνή χώρο των επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Technology Review εκδίδεται σε έξι γλώσσες και απευθύνεται σε μια δυναμική διεθνή κοινότητα αρκετών εκατομμυρίων αναγνωστών, ενώ διοργανώνει σε ετήσια βάση μερικά από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά συνέδρια όπως το EmTech.

Από τον περασμένο Αύγουστο, το δίκτυο αυτό έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα. Το MITEF Greece είναι δηλαδή ο ελληνικός κόμβος του διεθνούς δικτύου MITEF Global. «Οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν να φέρουμε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο και στην Ελλάδα ήταν δύο: να φέρουμε διεθνή τεχνογνωσία στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων και δεύτερον να δείξουμε στην διεθνή τεχνολογική κοινότητα το δυναμικό που υπάρχει στην Ελλάδα. Το MITEF Greece επιδιώκει να επιταχύνει το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί το ελληνικό δυναμικό του στην διεθνή αγορά» αναφέρει στο Capital.gr ο πρόεδρος του  MITEF Greece Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Related Posts

Comments are closed.

« »