StartSmart Greece: Συνέντευξη του Avi Reichental στο businessnews.gr

Nov 17 • ARTICLES • 1788 Views • No Comments on StartSmart Greece: Συνέντευξη του Avi Reichental στο businessnews.gr

Γράφει η Λιλή Καρακώστα

Eπιχειρηματίας, εφευρέτης, ιδρυτής εταιριών, Διευθύνων Σύμβουλος και επενδυτής. Μια πολυβραβευμένη, πολυσχιδής προσωπικότητα, όπως ο Avi Reichental, διέθεσε λίγο από τον πολύτιμo του χρόνο για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας λίγο πριν το συνέδριο StartSmart Greece για την ενημέρωση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικής κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο American College of Greece, το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2016 από το MIT Enterprise Forum Greece με χορηγό επικοινωνίας την Direction Business Network.

-Είστε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Xponential Works™. Θα μπορούσατε να συστήσετε την εταιρεία σας στους αναγνώστες μας; Ποιο είναι το αντικείμενό της και ποια η αποστολή σας;

Η XponentialWorks™ είναι μια εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης προϊόντων που συνεργάζεται στενά με επιχειρηματίες και επενδυτές για να συγκεντρώσει την αιχμή της τεχνολογικής σύγκλισης. Επικεντρώνουμε τις δραστηριότητές μας αρχικά στις ανερχόμενες εταιρείες που ασχολούνται με την πληροφορική και το internet των πάντων. Από το ξεκίνημά μας, εποπτεύουμε μια δυναμική ομάδα πιθανών «ηγετών» που έχουν δεσμευτεί να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο με τον σχεδιασμό και την εμπορευματοποίηση Γνωστικών Συστημάτων Παραγωγής, με «εύστοχα» προϊόντα της AgTech και MedTech, με μοναδικές εμπειρίες της RetailTech, με τη χρήση ξεχωριστής γκάμας από ψηφιακές πλατφόρμες και με καινοτόμα επαγγελματικά μοντέλα.

-Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς είναι το «internet of everything» (το διαδίκτυο των πάντων). Πώς θα επηρεάσει τη δουλειά και την καθημερινότητά μας;

Η τεχνολογία που αναφέρεται στο «internet των πάντων», είναι ουσιαστικά η προβολή μιας τεχνολογικής «μηχανής» που θα μας επιτρέπει να ζούμε σε έναν απόλυτα συνδεδεμένο κόσμο που τα πάντα θα συνεργάζονται μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, πλέον υπάρχει η δυνατότητα της απεριόριστης δύναμης των υπολογιστών μέσω cloud, της απανταχού συνδεσιμότητας και των προσβάσιμων γνωστικών συστημάτων που όλα αυτά μαζί σε απόλυτη συνεργασία, συνδέουν τα σπίτια και τις συσκευές μας, κάνουν τις πόλεις μας πιο έξυπνες, τα αυτοκίνητά μας αυτόνομα και τα εργοστάσιά μας περισσότερο προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες. Όλες αυτές οι δυνατότητες αποτελούν την ουσία της τεχνολογίας internet of everything.

-Η εταιρεία σας ανακηρύχθηκε ως μια από τις πιο πρωτοποριακές εταιρείες ανάπτυξης στον κόσμο από το περιοδικό Forbes. Πώς μπορεί κατά τη γνώμη σας η τεχνολογία και η πρωτοπορία να βοηθήσουν μια χώρα όπως η Ελλάδα, που παλεύει εδώ και χρόνια με την οικονομική κρίση προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματά της;

Πιστεύω πως ζούμε στην πιο συναρπαστική περίοδο της καταγεγραμμένης ανθρώπινης ιστορίας, μια περίοδο όπου η σύγκλιση των τεχνολογιών και του ταχύτατου εκδημοκρατισμού τους, δίνουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να κάνουν μεγάλα σχέδια, να δρουν γρήγορα και να έχουν πρόσβαση σε μέσα και δυνατότητες που παλιότερα μπορούσαν μόνο οι πολύ πλούσιες εταιρείες και τα πλούσια κράτη.

Μιλώντας με βάση τη δική μου τοπική εμπειρία και την πρόσφατη επένδυσή μου σε μια πρωτοποριακή εταιρεία τεχνολογίας στον Βόλο, την Centaur Analytics, πιστεύω πως το επιχειρείν καλά κρατεί στην Ελλάδα! Πιστεύω επίσης πως η πρόσβαση σε πρωτοποριακές τεχνολογίες δεν γνωρίζει σύνορα ή πολιτικά «πιστεύω» και αποτελεί αναγκαιότητα ως η αρχή της εφευρετικότητας. Για να το θέσω απλά, πιστεύω, πως αυτή την στιγμή η Ελλάδα αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για τεχνολογικές «επαναστάσεις» σε πολλούς τομείς.

-Ανακηρυχθήκατε από το περιοδικό Popular Mechanics ως «Ένας από τους 25 δημιουργούς που χάρη στους οποίους επανεφευρέθηκε το αμερικανικό όνειρο» καθώς και ένας από τους «25 κορυφαίους ηγέτες του επιχειρείν» και σας απονεμήθηκε το βραβείο «Τόλμης και Επαγγελματισμού» το 2011 από τους Financial Times. Αισθάνεστε βαρύ το «φορτίο» αυτών των τίτλων στους ώμους σας καθώς το κοινό περιμένει ολοένα και περισσότερα πράγματα από εσάς;

Νιώθω ευλογημένος καθώς έχω έναν σκοπό στη ζωή μου και με καθοδηγεί το πάθος της συνεργασίας με άλλους ανθρώπους για να λύσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της επιμονής και της διαρκούς προσπάθειας. Στην προσπάθειά μου αυτή να ασχοληθώ με ότι αγαπώ, έχω κάνει πολλά λάθη, πήρα πολλά μαθήματα, συγκινήθηκα αλλά και βοηθήθηκα από πολλούς και μοιράστηκα τις γνώσεις και την εμπειρία μου με άλλους. Κι ενώ είναι όμορφο το συναίσθημα να αναγνωρίζουν τη δουλειά σου, ποτέ δεν έκανα αυτοσκοπό την αναγνώριση και τα βραβεία, απλά προσπαθώ να κάνω ότι συνήθως λίγο καλύτερα καθημερινά, πράγμα που αποτελεί ταυτόχρονα «βάρος» και ευλογία, στοιχεία που με ωθούν να κάνω ακόμη περισσότερα.

-Στο βιβλίο «Bold», των Peter Diamandis and Steven Kotler, παρουσιαστήκατε ως μια προσωπικότητα-υπόδειγμα που κατάφερε ταυτόχρονα να γίνει σπουδαία, να πλουτίσει και να επηρεάσει τον κόσμο. Έχετε να μας δώσετε κάποια συμβουλή, πώς να τα πετύχουμε όλα αυτά;

Ο Peter είναι πραγματικά αυτό που λέμε «σίφουνας», δάσκαλος, συνεργάτης και καλός φίλος. Το “ταξίδι” του είναι το απόλυτο μανιφέστο στον κόσμο της τόλμης και επομένως ένα πολύτιμο μάθημα για όλους μας. Ο καθένας μας μετράει! Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μην αφήνετε άλλους να καθορίζουν τα όριά σας. Υποστηρίξτε τις δυνατότητές σας αξιοποιώντας τα όνειρα και τις ιδέες σας ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο κόσμος γι’ αυτές.

-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Ομολογώ πως περνώ θαυμάσια με το να καθοδηγώ και να επενδύω σε έναν εξαιρετικό όμιλο εταιρειών που διοικείται από μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς και ικανούς ιδρυτές. Απολαμβάνω πραγματικά τη «διαδρομή», τις εμπειρίες που μου χαρίζει και νιώθω ευλογημένος που ταξιδεύω σε αυτό το μονοπάτι. Είμαι επίσης ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να διδάξω, να μάθω και να δουλέψω όσο σκληρότερα μπορώ, έτσι ώστε αργότερα να μπορώ να πω, ότι οι μικρές μου προσπάθειες έκαναν τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Περισσότερα>

Related Posts

Comments are closed.

« »