Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Διεθνή Διαγωνισμό

Oct 21 • NEWS/BLOG • 1570 Views • No Comments on Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Διεθνή Διαγωνισμό

 

Στις 27 Οκτωβρίου 2016, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων, μαζί με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, πρόκειται να συμμετέχουν σε Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας και να παρουσιάσουν τις ιδέες που ανέπτυξαν με τις ομάδες τους κατά τη διάρκεια της Θερινής Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, το διάστημα 11 – 22 Ιουλίου 2016.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας «CREA ICT BUSINESS IDEA CONTEST» θα φιλοξενηθεί στη SMAU, τη μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογιών και Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ιταλίας που λαμβάνει χώρα εκείνη τη περίοδο στο Μιλάνο.

 

 

Η Θερινή Ακαδημία Επιχειρηματικότητας με θέμα “Technology Inspired Ventures in the Creative and Cultural Industries” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Horizon 2020 “CREA – A Network of Summer Academies for the Improvement of Entrepreneurship in Innovative Sectors”, στο οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει ως εταίρος. Στην Θερινή Ακαδημία έλαβαν μέρος 30 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι στο διάστημα των δύο εβδομάδων εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν, και ανέπτυξαν καινοτόμες ιδέες στο χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας και του πολιτισμού. Οι 2 ομάδες που τελικά θα συμμετέχουν στο Διαγωνισμό στο Μιλάνο διακρίθηκαν ανάμεσα σε 7 ομάδες μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία παρουσιάσεων των ιδεών τους ενώπιον Κριτικής Επιτροπής που αποτελούνται από πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες, εκπρόσωπους δημιουργικών φορέων (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και Κέντρων Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (Innovathens).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση της Θερινής Ακαδημίας CREA συνεργάστηκαν μέλη ΔΕΠ, Υποψ. Διδάκτορες και Διδακτικό προσωπικό από τα τρία Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου: το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος), το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), και το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σύρος) καλύπτοντας διεπιστημονικά το αντικείμενο της Θερινής Ακαδημίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους φοιτητές και τις ομάδες τους καλή επιτυχία στον Διαγωνισμό και να επιστρέψουν με πολλές και δυνατές εμπειρίες!

Related Posts

Comments are closed.

« »